Fetataartje met salade van asperges en oven geroosterde tomaten

Fetataartje met salade van asperges en oven geroosterde tomaten

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Fetataartje met salade van asperges en oven geroosterde tomaten

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g witte asperges
    • 4 eieren
    • 125 ml Blue Band Finesse voor Koken
    • 1 tablet Knorr Basisbouillon
    • 2 el zonnebloemolie
    • 200 g (verkruimeld)
    • 125 g cherrytomaten
    • 100 g gemengde salade
    • 1 zakje dressing naar keuze (Tip: Calvé Tuinkruiden dressing)
    • 1 zakje Knorr Saus voor Asperges
    • 75 ongezouten cashewnoten (optioneel)
    • olie
    • 4 bakvormpjes of muffinvormpjes
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.

  2. Schil de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige uiteinden (2-3 cm) eraf.

  3. Breng in een pan ruim water aan de kook. Kook de asperges 5 minuten. Draai het vuur uit, leg de deksel op de pan en laat ze 15-20 minuten in het hete water nagaren.

  4. Klop de eieren los met de kookroom en een verkruimeld bouillontablet.

  5. Vet 4 holletjes van de bakvorm in met 1 eetlepel olie en vul deze met de verkruimelde feta. Schenk het eimengsel over de feta en bak de fetataartjes in de voorverwarmde oven in ca. 10 minuten gaar.
  6. Schep 1 eetlepel olie door de cherrytomaten en rooster ze op een bakblik in de oven.
  7. Halveer de asperges in de lengte en was de sla. Bereid de dressing en de saus voor asperges volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  8. Meng de salade met de asperges en de dressing. Verdeel de salade over de borden, zet het feta taartje op het bord en verdeel de cherrytomaten over de sla. Lepel de saus over het fetataartje en garneer eventueel met de cashewnoten.
Bron: Knorr