Filetlapje met Italiaanse aardappeltjes

Filetlapje met Italiaanse aardappeltjes

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Filetlapje met Italiaanse aardappeltjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 kg vastkokende aardappelen (schoongeboend)
    • 4 varkensfiletlapjes
    • 1 ui (in ringen)
    • peper en zout
    • 75 g rucola
    • 3 el olijven
    • 6 el olijfolie
    • 2 tl
    • 500 g tomaten (in stukken)
    • 2 tl
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 ºC.

  2. Snijd de aardappelen in partjes van 2 cm. Schep ze op de bakplaat om met 2 eetlepels olijfolie en het zeezout. Rooster de aardappelen in de voorverwarmde oven in ca. 35 minuten goudbruin en gaar.

  3. Verhit intussen in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi de filetlapjes met de oregano, zout en peper. Bak het vlees in 8 minuten bruin en rosé of net gaar.

  4. Meng de tomaten met de uiringen, de olijven, 2 eetlepels olijfolie en zout en peper naar smaak.

  5. Schep de aardappeltjes om met de rucola en verdeel over 4 borden. Leg er de filetlapjes bij. Serveer met de tomatensalade.

Misschien vind je dit ook wel lekker!