Filetlapje met spekjes & salie

Filetlapje met spekjes & salie

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Filetlapje met spekjes & salie

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 varkensfiletlapjes
    • 1 kropsla
    • 2 uien
    • 1 kg vastkokende aardappelen (geschild)
    • 2 tomaten (in blokjes)
    • 5 el olijfolie
    • 125 g magere spekreepjes
    • 2 el
    • 2 el salie (grof gesneden)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in een bodem water met zout in 20 minuten gaar.

  2. Haal de slablaadjes van de krop. Was en droog ze.
  3. Snipper 1 ui en snijd de 2e ui in halve ringen.
  4. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi de filetlapjes met zout en peper. Bak het vlees in 10 minuten bruin en gaar. Neem het vlees uit de pan en houd warm onder een deksel.

  5. Bak in het bakvet de spekreepjes uit. Bak de gesnipperde ui en salie 1 minuut mee.

  6. Meng de sla met de uiringen, de tomaat, de resterende 3 el olijfolie, de wijnazijn, zout en peper.

  7. Verdeel het vlees over 4 borden en schep er de spekjes over. Leg er de aardappelen bij en serveer met de sla.