Fish & chips

Fish & chips

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Fish & chips

Ingrediënten voor 4 personen
  • Voor de basilicummayonaise:

    • 1 handje verse basilicum
    • 4 el Calvé mayonaise
    • 1 citroen (het sap)
  • Voor de fish:

    • 4 lekkerbekjes
    • 1 ei
    • 2 el
    • 50 g (vers)
    • peper en zout
    • olijfolie (om in te bakken)
  • Voor de chips:

    • 4 vastkokende aardappelen
    • frituurolie
    • 2 teentjes (gepeld en gesnipperd)
    • 1 sprietje verse rozemarijn (afgerist)
Tussen 30 minuten en 1 uur

  1. Verwarm de frituurolie tot 160 °C.

  2. Voor de mayonaise: stamp de basilicum fijn in een vijzel. Meng dit met de mayonaise en het sap van een (halve) citroen. Houd koel.

  3. Voor de fish: klop het ei los in een diep bord. Doe de bloem en het broodkruim in twee andere borden. Kruid de lekkerbekjes met peper en zout, haal ze achtereenvolgens door de bloem, het ei en het broodkruim. Laat even rusten in de koelkast.

  4. Voor de chips: schil de aardappelen en snijd ze in fijne frietjes. Bak ze 3 minuten in hete frituurolie. Laat ze uitlekken en afkoelen in een vergiet. Verhoog de temperatuur van de frituurolie tot 180 °C.

  5. Doe een flinke scheut olijfolie in een grote koekenpan, met de knoflook en de rozemarijn. Warm op en matig het vuur als de knoflook begint te knisperen. Leg er de lekkerbekjes bij. Bak ze 3 minuten aan elke kant. Laat uitlekken op keukenpapier.

  6. Bak de frietjes goudbruin in de hete frituurolie. Bestrooi ze met zeezout.
  7. Verdeel de lekkerbekjes en de frietjes over de borden. Schep er wat basilicummayonaise bij en serveer.

Misschien vind je dit ook wel lekker!