Flammkuchen

Flammkuchen

Ik heb alle tijd Erg makkelijk Goedkoop

Flammkuchen

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 zakje gedroogde gist (7 gram)
    • 400 g (+ extra om uit te rollen)
    • 200 g Blue Band Finesse voor Verrijken
    • 1 tl zout
    • 1 mespuntje suiker
    • 1 rode ui
    • 60 g ontbijtspek (vleeswaar)
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Roer de bloem met de gist in een kom door elkaar. Roer het zout en de suiker erdoor en voeg 250 ml lauwwarm water toe. Kneed alles, met de hand, met een mixer met deeghaken of in een keukenmachine, tot een soepel deeg. Vorm een bal van het deeg, dek de kom af met huishoudfolie en laat het deeg 1 uur op een warme plaats rijzen.

  2. Verwarm de oven voor op 250 °C (heteluchtoven 225 °C). Pel de ui en snijd hem in dunne halve ringen. Roer de Finesse voor Verrijken los. Kneed het deeg nogmaals door en verdeel het in 2 gelijke delen.

  3. Rol de deegballen op een met bloem bestoven aanrecht uit tot 2 hele dunne rechthoekige lappen (dat hoeft niet zo netjes). Leg de stukken deeg elk op een stuk bakpapier.

  4. Bestrijk het deeg met de Finesse voor Verrijken. Verdeel de ui erover en bestrooi met peper en zout naar smaak. Leg de plakjes ontbijtspek een beetje rommelig tussen de uien.

  5. Bak de flammkuchen in 10–15 minuten in de voorverwarmde oven goudgeel en knapperig.

Elzasser Flammkuchen recept met een lekker topping van gerookt spek en rode ui. Een flammkuchen maken is helemaal niet moeilijk, je kunt het zelfs met de kinderen maken. Leuk voor de vrije woensdagmiddag of als snackje bij de borrel of hartig tussendoortje.