Flan Brésilienne

Flan Brésilienne

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Goedkoop

Flan Brésilienne

Ingrediënten voor 8 personen
  • Ingrediënten

    • 30 g
    • 250 g (plus extra)
    • 1 ei
    • 195 g
    • 5 g
    • 3 g
    • 375 g
    • 2
    • 2 eieren
    • 2 eidooiers
    • 5 g
    • 200 g amandelen
    • 300 g
    • 30 g
    • 125 g margarine
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Meng 30 g poedersuiker met 30 g amandelpoeder. Zeef de bloem erbij en stort uit op het werkblad. Maak een bloemkring.

  2. Snijd de margarine in blokjes en leg die in het midden van de bloemkring. Doe het ei, 25 g griessuiker en het vanillepoeder bij de margarine. Strooi wat zout op de rand van de bloem. Meng met de vingertoppen de margarine met het ei en de suiker, en voeg geleidelijk aan de bloem toe. (Het deeg hoeft niet gekneed te worden maar alle ingrediënten moeten goed met elkaar vermengd zijn.) Verpak in plasticfolie en zet het minimaal 30 minuten weg in de koelkast.

  3. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  4. Beboter een taartvorm. Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot 3 mm dikte. Drapeer het deeg over de taartvorm en druk goed aan. Prik de bodem in met een vork. Duw afhangend deeg van de rand. Leg een rond bakpapier in de vorm en vul eventueel met bakbonen. Zet 20 minuten in de oven. Verwijder de eventuele bonen uit de taart. Verlaag de oventemperatuur tot 165°C.

  5. Maak de flan. Snijd een vanillestokje overlangs open en schraap het merg eruit. Voeg het samen met 80 g griessuiker toe aan de melk en verwarm. Klop 2 hele eieren en 2 eidooiers met 100 g suiker en 5 g puddingpoeder op tot een luchtige massa. Schenk al roerend het warme-melkmengsel bij de eiermassa.

  6. Vul een taartbodem tot enkele milimeters onder de rand met de flanvulling. Bak de taart ca. 35 minuten in de oven.

  7. Test met een vork of de vulling gaar is. Haal uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

  8. Maak de brésilienne. Laat 90 g suiker met een klein scheutje water smelten in een pan op het vuur. Wanneer de suiker lichtbruin kleurt, kunnen de amandelen erbij. Meng de noten met een houten lepel door de suiker, zodat ze allemaal een dun laagje suiker krijgen. Roer goed zodat de massa niet gaat samenklitten. Stort uit op boterpapier en laat afkoelen.

  9. Hak de noten fijn met een mes en bestrooi er de taart mee. Werk af met wat poedersuiker.

  10. Klop de slagroom stijf en doe deze in een spuitzak. Spuit roosjes aan de zijkant en een grote roos in het midden. Zet de taart koel weg.