Foccacia met olijven en rozemarijn

Foccacia met olijven en rozemarijn

Ik heb alle tijd Makkelijk Goedkoop

Foccacia met olijven en rozemarijn

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 15 g (of 1 zakje gedroogde gist)
    • 1 tl suiker
    • 500 g
    • 1 tl zout
    • 2 tl (fijn gesneden)
    • 3 el olijfolie
    • 75 g zwarte olijven (in stukjes)
    • 1 tl grof zeezout
    • 1 tl verse rozemarijn (de naaldjes)
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Los gist en suiker al roerende op in 5 eetlepels lauwwarm water. (Gebruik de gedroogde gist volgens de aanwijzingen op de verpakking.)

  2. Meng de bloem, het zout en de fijngesneden rozemarijn in een kom, maak in het midden een kuiltje en schenk hierin het gistmengsel, 2 eetlepels olie en ca. 4 dl lauwwarm water.

  3. Kneed het mengsel met de hand of met de kneedhaken van een mixer tot een samenhangend deeg. Neem het deeg uit de kom en kneed het op een met bloem bestoven werkvlak nog 10-15 minuten stevig door. Kneed ook de olijven erdoor. Duw het deeg steeds met de handpalm van voren naar achteren. 

  4. Vorm het deeg tot een bal, bestrijk deze met olie en stop de deegbal in een kom. Dek de kom af met een vochtige doek of met plasticfolie en laat het deeg op een warme plaats ca. 1 uur rijzen.

  5. Kneed het deeg na het rijzen nog even kort en rol het vervolgens op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ovale lap van ca. 5 mm dikte. Leg het deeg op een ingevette bakplaat en laat het nogmaals, afgedekt met een doek, ca. 45 minuten rijzen.

  6. Druk met de vingers kuiltjes in het deeg. Bestrijk het met olijfolie en bestrooi met rozemarijn en grof zeezout.

  7. Bak de foccacia in 20-25 minuten goudgeel in het midden van een voorverwarmde oven op 240 ºC. Serveer het brood warm of laat het op een rooster afkoelen.