Forel in papillot

Forel in papillot

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Forel in papillot

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 forellen (panklaar)
    • zout en peper
    • aardappel (eventueel voor erbij)
    • 4 radijsjes
    • 600 g wortels
    • 2 dl
    • 4 el
    • 1 bosje bladpeterselie
    • olijfolie
    • 4 takjes
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Schraap de wortelen, snijd ze in fijne staafjes en kook ze kort (ca. 3 minuten) in de bouillon. Spoel de radijsjes en snijd ze in fijne plakjes.

  3. Kruid de forellen aan binnen- en buitenkant met peper en zout en vul elke forel met een takje tijm.

  4. Vet 4 grote vellen aluminiumfolie in met olijfolie. Leg op elk vel een vis, een portie gepocheerde worteltjes en plakjes radijs. Lepel er telkens 3 eetlepels kippenbouillon en 1 eetlepel witte wijn bij. Vouw goed dicht, zodat de vloeistof er niet uit kan lopen.

  5. Zet de pakjes 15 minuten in de oven op 200 °C.

  6. Maak de pakjes voorzichtig open. Werk af met gehakte peterselie. Lekker met gestoomde aardappelen.