Forel met kerstomaatjes

Forel met kerstomaatjes

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Forel met kerstomaatjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 el (fijngehakt)
    • 2 el (fijngesneden)
    • 1 citroen (in plakjes)
    • 1 ui (gesnipperd)
    • 1 kg vastkokende aardappelen (schoongeboend)
    • 8 blaadjes laurier
    • 500 g cherrytomaten
    • 4 el olijfolie + extra voor invetten
    • bakplaat bekleed met bakpapier
    • 4 forellen
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
  2. Snijd de aardappelen in partjes. Kook de aardappelpartjes in een bodem water met zout 8 minuten.

  3. Spoel de forellen schoon en dep ze droog. Vul de buikholten met de citroen en laurier.
  4. Leg de forellen met de tomaatjes op een met olie ingevette bakplaat. Bestrooi de vis en tomaatjes met zout en peper en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Bak de forellen in de oven in ca. 15 minuten gaar.

  5. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de aardappelpartjes in 6 minuten goudbruin en knapperig. Bak de ui 1 minuut mee. Schep er de kruiden met zout en peper naar smaak door.

  6. Leg de forel met de tomaatjes op 4 borden en serveer met de aardappelpartjes en naar wens een extra schijfje citroen.

  7. Tip Bak de forellen op de barbecue. Gebruik een visklem of wikkel elke forel in aluminiumfolie. Op deze wijze kunt u ook zalmfilet of kipfilet op de bakplaat roosteren.