Franse appeltaart met frangipane

Franse appeltaart met frangipane

Ik heb alle tijd Makkelijk Goedkoop

Franse appeltaart met frangipane

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 100 g amandelmeel
    • 1 citroen
    • 1 scheut melk
    • 175 g
    • 1 pak Koopmans Appeltaart
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor: elektrisch 180°C, hetelucht 175°C, gas stand 3-4. 

  2. Roer de boter zacht in een beslagkom.

  3. Voeg de mix, de melk en de citroenrasp aan de boter toe en kneed met een mixer of met de hand tot een samenhangend deeg. Leg het deeg even opzij.

  4. Schil de appels en snijd in dunne plakjes.

  5. Maak de frangipane. Dit doe je door de eieren, de suiker en het amandelmeel door elkaar te roeren.

  6. Vet een ronde springvorm in en leg bakpapier op de bodem.

  7. Maak van 1/3 van het deeg een dikke sliert en druk deze tegen de zijkant van de vorm. Rol de rest van het deeg dik uit en leg dit op de bodem.

  8. Verdeel nu de frangipane over de bodem.

  9. Leg de appels dakpansgewijs op de frangipane, begin aan de buitenrand en werk naar het midden.

  10. Bak de appeltaart 20 minuten en zet de oven het laatste half uur lager: elektrisch 170°C, hetelucht 160°C, gas stand 2-3, zodat de taart niet te erg verkleurt.

  11. Verwarm in een pannetje de jam met het water en bestrijk hiermee de warme taart.

Misschien vind je dit ook wel lekker!