Franse uienquiche

Franse uienquiche

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Franse uienquiche

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 150 g (in brede repen)
    • 1 blik croissantdeeg (koelvers, voor 6 stuks)
    • 200 g gruyèrekaas (of Parmezaan, geraspt)
    • 1 el Becel Olie Blend
    • 750 g uien (in ringen)
    • 4 eieren
    • 200 g crème fraîche halfvet
    • 1 tl gedroogde rozemarijn
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bekleed een vorm met het deeg en druk de naden goed aan.

  2. Verhit in een koekenpan de olie. Bak de bacon knapperig uit en leg op een bord. Bak in het spekvet de uiringen goudbruin.

  3. Verdeel de uiringen met de bacon over de deegbodem. Strooi er de kaas met de rozemarijn over.
  4. Klop de eieren los. Meng er de crème fraîche met zout en peper naar smaak door en schenk over de vulling.
  5. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar.

Misschien vind je dit ook wel lekker!