Frisse aardappelsalade

Frisse aardappelsalade

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Frisse aardappelsalade

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g nieuwe aardappelen
    • 2 el Bertolli olijfolie
    • 8 zongedroogde tomaatjes
    • peper en zout
    • 40 g Parmezaanse kaas (schilfers)
    • 150 g
    • 2 el pijnboompitten (geroosterde)
    • 2 el crème fraîche
    • 2 el Calvé mayonaise
    • 1 el citroensap
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Spoel de aardappels, dep ze droog en snijd ze in flinterdunne plakjes. Meng ze met de olijfolie en wat zout. Verdeel de aardappels over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in 20 tot 30 minuten knapperig en goudbruin. Laat afkoelen.

  2. Roer een dressing van de crème fraiche, de mayonaise en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Meng de aardappeltjes met de spinazie, tomaatjes en Parmezaanse kaas.

  4. Verdeel de salade over de borden. Bestrooi met de pijnboompitten en lepel er wat van de dressing over. Serveer direct, eventueel met een stukje gebakken vis of kip erbij.

Misschien vind je dit ook wel lekker!