Frisse citrustaart

Frisse citrustaart

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Iets duurder

Frisse citrustaart

Ingrediënten voor 8 personen
  • Ingrediënten

    • 6 eieren
    • 180 g
    • 120 g
    • 60 g
    • 0.5 tl citroenschil (geraspt)
    • 1 el citroensap
    • 200 g
    • 80 g
    • 200 g kwark
    • 150 g
    • 200 ml
    • 100 g (geraspt)
    • eetbare bloem (roze)
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Splits de eieren. Klop de eiwitten met de helft van de suiker stijf.

  3. Klop de rest van de suiker samen met de eidooiers witschuimig. Zeef de bloem en het maïszetmeel erbij. Breng op smaak met citroensap en geraspte citroenschil. Spatel voorzichtig de eiwitten erdoor.

  4. Beboter een springvorm en bestuif met bloem. Stort het beslag erin en schuif 35 minuten in de oven. Neem de bisciut uit de oven en laat goed afkoelen op een rooster. Ontvorm de biscuit.

  5. Roer de mascarpone samen met de kwark, de poedersuiker en 3 eetlepels lemon curd los. Klop de room stijf en schep door de kaascrème.

  6. Snijd de biscuit met een lang mes horizontaal doormidden. Bestrijk de onderste helft met de rest van de lemon curd en de helft van de kaascrème. Leg er de tweede biscuithelft op en bestrijk de boven- en zijkanten rijkelijk met de kaascrème. Zet de taart minstens 2 uur weg in de koelkast.

  7. Bestrooi de citrustaart met de geraspte chocolade en eventueel rozenblaadjes.

Misschien vind je dit ook wel lekker!