Frisse erwtenstamppot met biefstuk

Frisse erwtenstamppot met biefstuk

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Frisse erwtenstamppot met biefstuk

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 3 uien (in ringen)
    • 50 g Croma Bakken en Braden
    • 125 ml crème fraîche (Tip: Blue Band Finesse voor Verrijken)
    • zout en peper
    • 1 bakje tuinkers (20 gr, van het bed geknipt)
    • 450 g tuinerwten (diepvries)
    • 1 kg kruimige aardappelen (geschild)
    • 4 biefstukken
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Voeg na 15 minuten de erwten toe en kook ze samen met de aardappelen in ± 5 minuten gaar.

  2. Smelt in een koekenpan 25 g margarine. Bestrooi de biefstukken met zout en peper en bak ze in 2 tot 3 minuten per kant bruin en rosé of naar wens gaar.

  3. Neem de biefstukken uit de pan en laat ze verpakt in aluminiumfolie rusten.
  4. Bak de uienringen in het bakvet goudbruin.
  5. Giet de aardappelen met de erwten af. Stamp ze met de zure room, de margarine en eventueel een kopje kookvocht tot een smeuïge stamppot. Schep de tuinkers met zout en peper naar smaak door de puree.

  6. Schep de stamppot op 4 borden. Leg er de biefstuk met uienringen bij.

Misschien vind je dit ook wel lekker!