Frisse lentepasta

Frisse lentepasta

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Frisse lentepasta

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 400 g korte pasta (zoals fusilli)
    • 100 g doperwten (uit de diepvries)
    • 150 g groene aspergepunten
    • 150 g tuinbonen (uit de diepvries)
    • bieslook (een paar sprietjes, fijngesneden)
    • munt (een paar takjes, blaadjes fijngehakt)
    • olijfolie extra vierge
    • zout en peper
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Kook de doperwten en de aspergepuntjes 3 minuten in water met wat zout. Schep ze uit het water en kook de tuinbonen 1 minuut. Laat uitlekken.
  3. Pel het grijsgroene velletje van de tuinbonen en meng de frisgroene boontjes door de doperwten.
  4. Verwarm op laag vuur wat olijfolie extra vierge en warm de groenten op.

  5. Laat de pasta uitlekken en meng met de groenten. Schud de kruiden erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.
  6. Tip: voeg wat Parmezaanse kaas of pecorino toe voor net wat meer pit.
  7. Tip: ook lekker als koude picknick pastasalade.