Frisse maaltijdsalade met zalm en avocado

Frisse maaltijdsalade met zalm en avocado

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Frisse maaltijdsalade met zalm en avocado

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 450 g voorgekookte krieltjes
    • 2 stengels bleekselderij
    • 1 rode ui
    • 5 el Bertolli olijfolie
    • 1 avocado
    • 1 el wijnazijn
    • 2 tl grove mosterd
    • 4 zalmfilets
    • 2 tl honing
    • 150 g
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de krieltjes in een bodem water met zout in 10 minuten gaar.

  2. Klop een dressing van 3 eetlepels olijfolie, de wijnazijn, de honing, de mosterd en zout en peper naar smaak.

  3. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi de zalmfilets met zout en peper en bak ze in 2-3 minuten per kant bruin en van binnen rosé of naar wens gaar.

  4. Halveer de avocado, schil de vrucht en wip er de pit uit. Snijd het vruchtvlees in schijfjes. Meng de salade met de avocado, de bleekselderij, de rode ui en de helft van de dressing.

  5. Verdeel de salade over 4 saladekommen of borden. Maak de salade af met de krieltjes en de zalmfilet en de rest van de dressing.

  6. Dit gerecht bevat 435 kcal p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!