Frittata met nieuwe aardappelen, doperwtjes en kerstomaatjes

Frittata met nieuwe aardappelen, doperwtjes en kerstomaatjes

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Frittata met nieuwe aardappelen, doperwtjes en kerstomaatjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 300 g aardappelen
    • 250 g kerstomaten
    • 100 g doperwten (diepvries)
    • 1 rode ui
    • 2 el
    • 4 eieren
    • 125 ml (Tip: Blue Band Finesse voor Koken (light))
    • peper en zout
    • Becel Olie Blend
    • 100 g
  • Voor de sla:

    • 1 kropsla
    • 1 bosje radijs
    • 1 bosje raap
    • Calvé dressing Honing Mosterd
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. 

  2. Maak de aardappelen schoon en kook ze beetgaar. Snijd ze in plakjes.

  3. Was de tomaatjes en ontdooi de doperwtjes. Pel en snipper de ui. Hak de bladpeterselie.

  4. Kluts de eieren en meng met de room, de peterselie, peper en zout.

  5. Verhit olie in een ovenbestendige pan en bak hierin de aardappelplakjes en de rode ui ca. 5 minuten.

  6. Schenk het eimengsel over de aardappeltjes en bestrooi met de doperwtjes, kerstomaatjes en de verkruimelde feta.

  7. Laat het mengsel in de pan enkele minuten garen en schuif de pan daarna in de voorverwarmde oven, tot het ei gestold is.

  8. Spoel de kropsla en laat uitlekken. Spoel de rapen en de radijs en snijd deze in fijne plakjes. Hussel door elkaar en serveer de sla met een (kant-en-klare) honing-mosterddressing.

  9.  Aantal Kcal: 342 p.p.

Een frittata is ideaal om je kliekjes in te verwerken. Probeer bijvoorbeeld ook eens deze Groentefrittata.

Lees ook: De nieuwe Schijf van Vijf

Lees ook: 8 redenen om vaker eieren te eten

Misschien vind je dit ook wel lekker!