Fruitige ijscoupe

Fruitige ijscoupe

Mag even duren Iets moeilijker Iets duurder

Fruitige ijscoupe

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g aardbeien
    • 250 g
    • 2 dl
    • 8 el (likeur)
    • 3 el
    • 24 amarettikoekjes
    • 1 pakje vanillesuiker
    • 0.5 tl citroenschil (geraspt)
    • 60 g
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Spoel de aardbeien en snijd ze in kleine stukjes. Besprenkel ze met het citroensap en bestrooi met vanillesuiker.

  2. Verkruimel de amarettokoekjes in een theedoek (met behulp van bijvoorbeeld een vleeshamer). Meng de kruimels met de amarettolikeur in een kommetje.

  3. Vermeng de mascarpone met de suiker en de geraspte citroenschil. Klop de room stijf. Spatel de room door de mascarpone.

  4. Verdeel de helft van de crème over de glazen. Verdeel daarover de aardbeien, de tweede helft amarettokruimels en de tweede helft van de crème. Maak het geheel af met wat droge kruimels van amarettokoekjes en een aardbei.