Garnalen in kokosmelk op z'n Braziliaans - Moqueca

Garnalen in kokosmelk op z'n Braziliaans - Moqueca

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Garnalen in kokosmelk op z'n Braziliaans - Moqueca

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 3 el olijfolie (of palmolie)
    • 2 uien (fijngesneden)
    • 3 teentjes (geplet en fijngehakt)
    • 1 paprika (zonder zaadjes en gesneden)
    • 2 tomaten (in stukjes gesneden)
    • 300 ml
    • 500 g garnalen (schoongemaakt en gepeld, je kunt ook diepvries garnalen gebruiken)
    • 0.5 bouillonblokje (vis- of kippenbouillon)
    • paprikapoeder
    • 2 el (+ extra ter garnering)
    • zout en peper naar smaak
    • 2 limoenen
  • Om erbij te serveren:

    • 1 blik zwarte bonen
    • 300 g
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking (optioneel).

  2. Voorbereiding visstoof: ontdooi de garnalen (indien van toepassing). Boen 1 limoen schoon, rasp de groene schil en pers het sap uit. Snijd de groenten voor en hak de kruiden fijn.

  3. Voor de visstoof: verhit olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui ca. 2 minuten op middelhoog vuur. Bak nu de paprika, knoflook en kruiden 5 minuten mee. Voeg de stukjes tomaat toe.

  4. Voeg de kokosmelk, het limoensap en het halve bouillonblokje toe en breng al roerend aan de kook. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de garnalen toe aan de saus en draai het vuur laag. Laat 5 minuten stoven met de deksel op de pan.

  5. Verdeel de visstoofpot en de rijst over 4 borden. Leg er een limoenschijfje bij en garneer met de verse koriander. Lekker met zwarte bonen.

  6. Tip: je kunt de garnalen prima vervangen door of combineren met andere soorten vis, zoals kabeljauw of zeebaarsfilet.

Misschien vind je dit ook wel lekker!