Garnalen met kokos en limoenmayonaise

Garnalen met kokos en limoenmayonaise

Snel klaar Erg makkelijk Duur

Garnalen met kokos en limoenmayonaise

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 tablet Knorr groentebouillon
    • 100 ml mayonaise (Tip: Hellmann's Real)
    • 1 el citroensap
    • 2 el vloeibare margarine
    • 1 mespuntje chilivlokken
    • 1 teentje knoflook (uitgeperst)
    • 500 g ongepelde rauwe gamba's (of garnalen, middelgroot)
    • 100 g geraspte kokos
    • 1 ei
    • 1 teentje knoflook
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Pel de garnalen, verwijder het zwarte rugnerfje maar laat de staartjes eraan zitten.
  2. Verkruimel het bouillontablet en meng dit goed door de geraspte kokos. Klop het ei lichtjes los. Dompel elke garnaal in het ei en rol ze vervolgens door het kokosmengsel.

  3. Klop voor de limoenmayonaise de mayonaise met de uitgeperste knoflook, het limoensap en de chilivlokken door elkaar.

  4. Verhit de vloeibare margarine in een koekenpan en bak de garnalen in 2 minuten per kant lichtbruin en net gaar. Keer ze voorzichtig met een vork om. 

  5. Serveer de garnalen met de limoenmayonaise.

Lekker garnalen recept, de mayonaise met limoensap geeft deze knoflook garnalen een lekkere frisse en kruidige smaak. Verras je familie eens met dit heerlijke gerecht. Serveer ze als voorafje of borrelhapje tijdens een gezellig familiefeest of maak het om de liefde van je leven te verrassen. Ook heerlijk geserveerd als hoofdgerecht met frieten en een groene salade.

Bron: Knorr