Garnalen tonijn risotto

Garnalen tonijn risotto

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Garnalen tonijn risotto

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten

    • 1.5 el olijfolie
    • 1.5 el
    • 1 tl Mexicaanse kruiden
    • 1 tl tijm
    • 80 g ongekookte risottorijst
    • 1 blokje groentebouillon
    • 200 g sperziebonen
    • 400 g roerbakgroenten
    • 150 g garnalen (bevroren met staart er nog aan)
    • 1 blikje tonijn op water (uitgelekt 150 gram)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Maak de risotto volgens de gebruiksaanwijzing met 0.5 eetlepels olijfolie. Dit duurt 20 minuten, in de tussentijd kun je de rest van het gerecht maken.

  2. Breng een laagje water aan de kook met 0.5 blokje bouillon. Voeg hierin de sperziebonen en kook ze beetgaar. Giet daarna af.

  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pan. Roerbak hierin de roerbakgroenten ongeveer 4-5 minuten.

  4. Ontdooi de garnalen onder heet water en verwijder de staart. Voeg dit toe aan de groenten en schep goed door.

  5. Om het gerecht op smaak te brengen voeg je de kruiden, de andere helft van het groentebouillonblokje en de uitgelekte sperziebonen toe.
  6. Wanneer het gerecht erg droog is kun je wat water in de pan doen. Schep dit goed door totdat het water grotendeels is opgelost. Doe dan de tonijn erbij en meng dit met het geheel.

  7. Wanneer het water is opgelost haal je de pan van het vuur en roer je de ricotta erdoor. Breng nog op smaak met wat peper.
  8. Verdeel de risotto over twee borden en schep de vis met groenten eroverheen.
  9. Aantal kcal: 365 p.p.