Garnalenkoekjes met limoen, basilicum en Chilisaus

Garnalenkoekjes met limoen, basilicum en Chilisaus

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Garnalenkoekjes met limoen, basilicum en Chilisaus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 limoen (partjes)
    • 1 takje basilicum
    • 200 g grote rauwe gepelde garnalen
    • 1 el zonnebloemolie
    • 2 el Calvé Chili Saus
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd de limoen in 6 partjes. Haal de blaadjes basilicum van de takjes. Hak de takjes fijn. Houd de blaadjes apart.
  2. Maal de garnalen in een keukenmachine of met de staafmixer fijn. Knijp er een partje limoen boven uit. Voeg de fijngehakte basilicum, mespunt peper, mespunt zout en 1/2 eetlepel olie toe en meng alles goed door elkaar. Vorm er met natte handen 12 kleine balletjes van en druk ze plat.
  3. Gourmetten: verhit een beetje olie in een gourmetpannetje. Bak hierin 3 garnalenkoekjes een voor een, om en om lichtbruin.

  4. Leg ze op je bord, schep er een lepel chilisaus over en leg er blaadjes basilicum op. Neem er een partje limoen bij om erover uit te knijpen.
  5. Serveertip: lekker met een groene salade met Calvé Vinaigrette Honing Appel.

Variaties: combineer de garnalenkoekjes met Groene asperges en Gemarineerde biefstuk

Gourmettip: Grote garnalen in marinade

Lees ook: Leftovers: Tips voor koken met kliekjes

Bron: Calvé

Misschien vind je dit ook wel lekker!