Gebakken aardappelen met vis, bloemkool en amandelen

Gebakken aardappelen met vis, bloemkool en amandelen

Mag even duren Erg makkelijk Iets duurder

Gebakken aardappelen met vis, bloemkool en amandelen

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 grote aardappelen (ongeveer 250 g per stuk)
    • 7 el vinaigrettes (honing-)
    • 2 el amandelschilfers
    • 1 el groentebouillon (poeder)
    • 400 g witvis (of zalmfilet)
    • 3 paprika's (rood, geel en groen)
    • 2 middelgrote uien
    • 3 el Blue Band Vloeibaar
    • 200 g bloemkool (in heel kleine roosjes)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C/gasstand 7.
  2. Boen de aardappelen schoon onder stromend water en leg elke aardappel op een apart stuk aluminiumfolie. Verpak de aardappelen stevig in aluminiumfolie. Doe de aardappelen in een ovenschaal en bak ze in 70 minuten gaar.

  3. Ontdoe de paprika's van de zaadlijsten. Snijd een kwart van elke paprika in fijne stukjes en de rest in dunne reepjes. Pel de uien. Snipper 1 ui en snijd de andere ui in dunne ringen. Doe de uien en de paprikareepjes in een schaal en roer de vinaigrette erdoor.

  4. Doe de vloeibare margarine in een ovenschaal. Roer er de bouillonpoeder, 100 ml koud water, de bloemkool, de gesnipperde ui en de paprikastukjes door. Doe de visfilet erbovenop en keer de vis regelmatig om. Bedek de schotel met aluminiumfolie en plaats de schaal ongeveer 15 minuten voordat de aardappelen klaar zijn, in de oven.

  5. Rooster de amandelen ondertussen goudbruin in een droge koekenpan.
  6. Haal alles uit de oven. Trek de vis met een vork in kleine vlokken. Snijd de aardappelen open en haal voorzichtig met een lepel het aardappelkruim uit de schil. Doe het aardappelkruim bij de visvlokken en roer goed door elkaar. Voeg de helft van de amandelen toe en vul de aardappelschillen met dit mengsel.

  7. Verdeel de aardappelen over 4 borden en strooi er de rest van de amandelen over. Serveer de salade er apart bij.