Gebakken aardappels met spekreepjes

Gebakken aardappels met spekreepjes

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Gebakken aardappels met spekreepjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 150 g sperziebonen
    • 100 g tuinbonen (diepvries)
    • 3 el Bertolli olijfolie
    • 2 tenen knoflook (fijngehakt)
    • 400 g aardappels (in kleine blokjes)
    • 250 g spekreepjes
    • bosje bladpeterselie (gehakt)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de aardappels tot ze bijna gaar zijn in water met wat zout. Giet af.
  2. Blancheer de sperziebonen en de tuinbonen tot ze beetgaar zijn. Fruit de knoflook in de olie in een grote koekenpan, voeg de aardappels toe en bak ongeveer 5 minuten.

  3. Voeg de spekreepjes toe en bak mee tot ze krokant zijn. Schud de pan regelmatig.
  4. Voeg de laatste 5-10 minuten de bonen toe en bestrooi het geheel met peterselie.

Misschien vind je dit ook wel lekker!