Gebakken bloemkool met pancetta en kwarteleitjes

Gebakken bloemkool met pancetta en kwarteleitjes

Snel klaar Makkelijk Duur

Gebakken bloemkool met pancetta en kwarteleitjes

Ingrediënten voor 4 personen
    • 12 plakjes
    • 1 bloemkool (in roosjes)
    • 1 bosje rucola
    • 1 handje pistache (geroosterd, grof gehakt)
    • olijfolie
    • peper
    • grof zeezout
    • 12 kwarteleieren
    • 1 tl sumak (of citroensap)
Minder dan 30 minuten

  1. Snijd de bloemkoolroosjes in dikke plakken en bak ze langs beide kanten goudbruin in een beetje olijfolie. Laat ze nog doorgaren in de pan op een zacht vuurtje met een deksel erop, tot de bloemkool beetgaar is. Strooi er een beetje sumak over.

  2. Bak ondertussen de pancetta krokant en laat even uitlekken op keukenpapier.

  3. Bak ook de kwarteleitjes en leg alles op een grote serveerschaal. Breng op smaak met peper en zout en werk af met rucola en pistachenootjes.

Misschien vind je dit ook wel lekker!