Gebakken citroen gemberzalm met quinoa en broccoli

Gebakken citroen gemberzalm met quinoa en broccoli

Mag even duren Makkelijk Duur

Gebakken citroen gemberzalm met quinoa en broccoli

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 800 g broccoli
    • 400 g
    • 2 gele paprika's
    • 2 citroenen (grote)
    • 50 g gemberwortel (geraspt)
    • 40 g Becel Gold
    • 300 g zalmfilets (in 4 stukken)
    • 2 el
    • 1 tl versgemalen peper
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Was en snijd de broccoli in kleine roosjes en de paprika in stukjes. Spoel de quinoa in een zeef met koud water af.
  2. Breng in een grote pan de quinoa met ruim water aan de kook. Temper het vuur en kook 8 minuten. Zet het vuur weer hoog, voeg de broccoli en de paprika toe en breng alles op een hoog vuur opnieuw aan de kook. Kook alles nog ca. 5 minuten.
  3. Giet de quinoa met de groenten in een zeef af. Boen intussen de citroen schoon, rasp de gele schil dun af en pers de vrucht uit. Schil en rasp de gemberwortel fijn.
  4. Roer de helft van de citroenrasp met de helft van de gemberwortel door elkaar en verdeel het over de zalmfilets. Verhit 30 g margarine in een kleine koekenpan en bak de zalm op een laag vuur 4-6 minuten (hoe dikker de zalm hoe langer de vis moet bakken). Voeg de gembersiroop en de helft van het citroensap toe. Schud de pan voorzichtig en verwarm nog 30 seconden.
  5. Verwarm intussen in een steelpan 10 g margarine op een laag vuur. Voeg 1 theelepel vers gemalen peper, de rest van de citroenrasp en de gember toe en verwarm 30 seconden. Voeg de rest van het citroensap en de quinoa en de groenten toe en schep alles goed om.

  6. Verdeel de quinoa en de groenten over 4 borden en leg de zalm erbij. Druppel er de citroen-gembersaus over.

Bron: Becel