Gebakken forel met ovenaardappelen en dille

Gebakken forel met ovenaardappelen en dille

Mag even duren Erg makkelijk Goedkoop

Gebakken forel met ovenaardappelen en dille

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 600 g vastkokende aardappelen
    • 150 g (jonge)
    • 3 lente-uien
    • citroensap
    • 1 bosje dille
    • 1 el margarine
    • 4 gerookte forelfilets (met vel)
    • 4 el Becel Olie Blend
    • peper en zout
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 

  2. Boen de aardappeltjes schoon en halveer ze. Meng ze met 3 eetlepels olie, peper en zout en laat 30 minuten goudbruin bakken op een bakblik in de oven. Schep af en toe om.

  3. Spoel de spinazie en de lente-uitjes. Snijd de lente-uitjes in fijne ringetjes.

  4. Spoel de vis, dep droog en kruid met peper en zout en besprenkel met citroensap. Verhit 1 eetlepel olie en de margarine in een pan en bak de vis 2 tot 3 minuten aan elke kant goudbruin.

  5. Meng de aardappeltjes met de spinazie op een bord en leg de vis hierop. Bestrooi met dille en lente-ui en serveer.

Nog zo'n makkelijk recept met forel in de hoofdrol: Forel met kerstomaatjes uit de oven

Heerlijk als voorgerecht of amuse: Mousse van gerookte forel

Lees ook: Lekker slank: Gourmetten met vis

Misschien vind je dit ook wel lekker!