Gebakken griet met pompoenpuree en spitskool

Gebakken griet met pompoenpuree en spitskool

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Gebakken griet met pompoenpuree en spitskool

Ingrediënten voor 8 personen
  • Ingrediënten

    • 400 g grietfilets
    • 1 butternutpompoen (kleine)
    • 100 ml
    • 1 spitskool
    • 100 g parmaham
    • 1 tl zwarte truffel (geraspt)
    • 1 handje pompoenpit
    • olijfolie
    • 1 takje lavas (of peterselie)
    • peper
    • zout
    • margarine
    • boter
    • 400 ml
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het smalste gedeelte van de pompoen af en hou het apart. Snijd de rest in partjes, en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de oven. Pureer de pompoen met de room, peper en zout. Blancheer de kool in gezouten water en laat uitlekken.

  2. Snijd de ham in stukjes. Houd 2 eetlepels ervan apart. Stoof de rest samen met de kool aan in margarine. Kruid met peper en zout.

  3. Schaaf flinterdunne plakjes van de overgebleven pompoen. Snijd ze tot mooie rechthoeken. Vul ze met de kool en rol op.

  4. Kook de bouillon in tot 100 ml. Schep de truffel erdoor en een klontje ijskoude boter.

  5. Rooster de pompoenpitten in een pan zonder olie of boter. Kruid de vis met peper en zout en bak hem in olie. Serveer de vis met pompoenpuree en de pompoenrolletjes. Garneer met hamblokjes, pompoenpitten, truffeljus en wat groen.

Misschien vind je dit ook wel lekker!