Gebakken hamlapjes - basisrecept

Gebakken hamlapjes - basisrecept

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Gebakken hamlapjes - basisrecept

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g magere hamlappen
    • 7 el Croma Vloeibaar
    • 7 el Croma Smeltjus
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Haal de hamlapjes een half uur voor het bakken uit de koelkast, zodat ze even op temperatuur kunnen komen. Dep het vlees vlak voor het bakken met keukenpapier droog en bestrooi het met peper.
  2. Verwarm op hoog vuur 7 eetlepels Croma voor bakken & braden - Vloeibaar in een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt. Bak dan de hamlapjes in 2 minuten aan beide kanten lichtbruin.
  3. Draai het vuur lager en braad de lapjes in ongeveer 15 minuten verder gaar. Keer ze halverwege.
  4. Roer 7 eetlepels Smeltjus door het bakvet. Zet het vuur hoog, voeg een kopje heet water toe en laat de jus even pruttelen.
  5. Bestrooi de hamlapjes met zout en serveer ze. Geef de jus er apart bij.
Bron: Croma