Gebakken kabeljauw met kervel

Gebakken kabeljauw met kervel

Mag even duren Erg makkelijk Goedkoop

Gebakken kabeljauw met kervel

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 moten kabeljauwen
    • 1 sjalot
    • 2 dl
    • 2 dl
    • 1 citroen
    • 1 tl zachte mosterd
    • 1 pakje kervel
    • maïsolie
    • peper
    • zout
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° C. Pel het sjalotje en snipper het fijn en vermeng het vervolgens met 1 eetlepel olie. Strooi het in een brede, ondiepe ovenschaal.

  2. Dep de kabeljauwmoten goed droog. Kruid ze aan beide kanten met peper en zout en leg ze op de sjalot. Schenk de fumet erbij.

  3. Zet de ovenschaal 15 minuten in de voorverwarmde oven.

  4. Schep met een schuimspaan de vismoten uit de ovenschaal op voorverwarmde borden. Houd ze warm onder aluminiumfolie.

  5. Schenk de visfumet in een steelpan, doe de room erbij en laat 1 minuut inkoken. Voeg vervolgens de mosterd en de kervel toe en breng op smaak met peper en zout. Laat nog even doorwarmen.

  6. Lepel de hete saus over de vis. Leg er een plakje citroen bij en serveer meteen. Lekker met pompoen- of wortelpuree of gekookte aardappelen.

Misschien vind je dit ook wel lekker!