Gebakken karbonades

Gebakken karbonades

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Gebakken karbonades

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 stukken karbonades
    • 1 snufje zout
    • 1 snufje peper
    • 4 el Croma voor bakken en braden - Vloeibaar
    • 6 el Croma Smeltjus
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Leg de karbonades een half uur voor het bakken uit de koelkast, zodat het vlees een beetje op temperatuur kan komen. Dep de karbonades vlak voor het bakken met keukenpapier droog en bestrooi ze met peper.
  2. Verwarm op hoog vuur 6 eetlepels Croma voor bakken & braden - Vloeibaar in een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt. Bak dan de karbonades in 3 minuten aan beide kanten lichtbruin.
  3. Draai het vuur lager en braad de karbonades in 15-20 minuten verder bruin en gaar. Keer ze geregeld.
  4. Roer 6 eetlepels Croma Smeltjus door het bakvet. Zet het vuur dan hoog, voeg een kopje heet water toe en laat de jus even pruttelen.
  5. Bestrooi de karbonades met wat zout. Geef de jus er apart bij. Lekker met gekookte nieuwe aardappelen.
Bron: Croma