Gebakken knolselderij en salade van rucola, appel en walnoten

Gebakken knolselderij en salade van rucola, appel en walnoten

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Gebakken knolselderij en salade van rucola, appel en walnoten

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten

    • 150 g knolselderij
    • 1.5 el Becel met een vleugje olijfolie (15 g)
    • 1 tomaat
    • 1 appel
    • 1 el gepelde walnoten
    • 25 g rucola (1/3 zakje)
    • 1.5 tl
    • 1 el Becel Dieetolie (10 g)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd de knolselderij in dunne plakken van ca. 0,5 cm. Bestrijk ze met de olie. Halveer de tomaat, schep de pitjes in een zeefje boven een kommetje. Snijd de tomaat in reepjes en snijd de appel in vieren. Verwijder het klokhuis en snijd de appel in 12 partjes. Hak de walnoten grof.

  2. Verhit een grote koekenpan, beleg de bodem met plakken knolselderij bak ze 2 minuten om en om. Haal ze uit de pan en bak op dezelfde manier de rest van de plakken knolselderij. Bedek 2 grote (warme) borden met de plakken knolselderij. Verdeel de rucola, appel, tomaat en walnoten erover.
  3. Meng het tomatenvocht met de azijn, olie en wat versgemalen peper. Druppel de dressing over de salade.
Bron: Becel