Gebakken rijst met ei

Gebakken rijst met ei

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Gebakken rijst met ei

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 60 g cassave kroepoek
    • 2 el
    • 1 ui (gesnipperd)
    • 300 g gesneden witte kool (koelvers)
    • 150 g doperwten (diepvries)
    • 2 el
    • 300 g witte rijst
    • sambal
    • 6 eieren
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren in 8-10 minuten hard.

  2. Verhit in een wok de olie en fruit de ui. Bak de witte kool 3-4 minuten mee.

  3. Schep de bevroren doperwten erdoor en bak de groenten in nog 5 minuten beetgaar. Giet de rijst af en schep door de groenten.

  4. Bak de rijst en de groenten nog 2 minuten al omscheppend. Voeg ketjap en peper naar smaak toe. Pel de eieren en snijd ze in partjes.

  5. Verdeel de gebakken rijst en partjes ei over 4 diepe borden en serveer met de cassave kroepoek en sambal.

Misschien vind je dit ook wel lekker!