Gebakken rijst met groene groenten en lamskoteletjes

Gebakken rijst met groene groenten en lamskoteletjes

Mag even duren Iets moeilijker Duur

Gebakken rijst met groene groenten en lamskoteletjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 el peterselie (fijn gehakt voor de dressing)
    • 1 groene chilipeper (gesnipperd voor de dressing)
    • 0.5 citroen (sap en zeste voor de dressing)
    • 250 ml (voor de dressing)
    • 1 lamsrack (of 8 lamskoteletjes)
    • 250 g peultjes
    • 250 g fijne groene asperges
    • 250 g doperwten (diepvries)
    • 1 chilipepertje (gesnipperd)
    • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
    • 1 flinke ui (fijngesneden)
    • 600 ml
    • 250 g
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Fruit de ui, knoflook en chili even aan in een beetje olijfolie. Voeg de rijst toe en laat meebakken tot hij glazig wordt. 

  2. Blus af met de groentebouillon en breng aan de kook. Zet een deksel op de pan en draai het vuur laag. Laat in zo’n 15 minuten gaar worden.

  3. Stoom ondertussen de erwtjes, asperges en peultjes beetgaar en schep dan de groenten door de rijst. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Bak de lamskoteletjes aan beide kanten goudbruin en laat nog 5 minuten op een zacht vuurtje verder garen.

  5. Serveer met de gebakken rijst en yoghurtdressing en werk af met plukjes peterselie.