Gebakken schol met limoensaus

Gebakken schol met limoensaus

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Gebakken schol met limoensaus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 limoenen
    • 4 scholfilets
    • 1 el maizena
    • 750 g voorgekookte aardappelparten met schil
    • 4 el Becel keuken vloeibaar
    • 2 el
    • 2 el fijngehakte dille
    • 800 g broccoli (in roosjes)
    • groentebouillontablet
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Rasp van 1 limoen, snij een halve limoen in partjes. Pers 1,5 limoen uit. Schep 1,5 eetlepel vloeibare margarine en peper en zout door de aardappelen en rooster ze in de oven op 225°C op een met bakpapier bekleed bakblik in ca. 25 minuten lichtbruin en gaar. Schep af en toe om.

  2. Kook de broccoli in ca. 5 minuten beetgaar.

  3. Bestrooi de scholfilet met peper en zout en wentel ze door de bloem. Verhit de vloeibare margarine in een koekenpan en bak de vis in ca. 6 minuten aan beide kanten bruin en gaar.

  4. Breng 2 dl water met het bouillontablet en het limoensap aan de kook. Roer de maïzena met 1 eetlepel koud water los en bind de saus. Neem de pan van het vuur, voeg de limoenrasp en de dille toe en breng op smaak met peper. Serveer de vis met de saus, de geroosterde aardappelparten en de broccoli.

Misschien vind je dit ook wel lekker!