Gebakken scholfilets met hartige appelcompote

Gebakken scholfilets met hartige appelcompote

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Gebakken scholfilets met hartige appelcompote

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 el (in reepjes)
    • 4 el vloeibare margarine
    • 1 el kerriepoeder
    • 2 eieren
    • 3 sneetjes bruin brood (verkruimeld)
    • 3 appels (geschild in stukjes)
    • 4 scholfilets
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Wrijf de scholfilets in met zout en peper. Verhit 2 eetlepels margarine in een pan met een dikke bodem en bak de appel met 0,5 eetlepel kerriepoeder in 5 minuten beetgaar. Voeg de munt, en zout en peper naar smaak toe.

  2. Klop de eieren los met 0,5 eetlepel kerriepoeder en zout en peper naar smaak. Wentel de scholfilets door het ei en druk ze daarna in het broodkruim. Verhit 2 eetlepels margarine in een koekenpan en bak de scholfilets aan beide kanten in 6 minuten goudbruin en gaar.

  3. Leg de scholfilets op vier borden en schep de appelcompote ernaast. Lekker met sugarsnaps en aardappelpuree.