Gebakken slibtong met kruidensaus

Gebakken slibtong met kruidensaus

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Gebakken slibtong met kruidensaus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 tl suiker
    • 3 el Becel keuken vloeibaar
    • 1 el kappertjes (fijngehakt)
    • 1 lente ui
    • 1 ei
    • 3 el
    • 4 el platte peterselie (fijngehakt)
    • 4 el halfvolle yoghurt
    • 750 g krieltjes
    • 1 el kruidenazijn
    • 1 zoetzure augurk (fijngesneden)
    • 4 el Calvé fritessaus
    • 600 g gekookte bieten
    • 4 slibtongen
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Meng het ei, de augurk, de kappertjes , de fritessaus, de yoghurt, de peterselie door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

  2. Kook de krieltjes in water met zout in 15 minuten gaar.

  3. Ontvel intussen de bietjes, schaaf ze in plakjes. Snij de lente ui in dunne ringetjes, schep ze om met de azijn en de suiker door de bieten en breng op smaak met peper en zout .

  4. Dep de vis droog, bestrooi ze met peper naar smaak en wentel ze door de bloem. Bak ze in de vloeibare margarine aan beide kanten bruin en gaar. Serveer met het sausje, de bietensalade en de krieltjes. Garneer met peterselie.