Gebakken visfilet met champignons

Gebakken visfilet met champignons

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Gebakken visfilet met champignons

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 el olijfolie
    • 100 g slamelange
    • 400 g champignons (in kwarten)
    • 75 ml droge witte wijn
    • 1 el witte wijnazijn
    • 1 el dille (fijngehakt)
    • 1 kg vastkokende aardappelen (geschild)
    • 4 pangasiusfilets
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in weinig water met zout in 20 minuten gaar.

  2. Bestrooi de visfilets met zout en peper. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie en bak de pangasiusfilet in 2-3 minuten per kant bruin en gaar.

  3. Maak intussen de slamelange aan met de resterende 2 eetlepels olijfolie, de wijnazijn en zout en peper naar smaak.

  4. Neem de visfilets uit de pan en houd ze warm onder een deksel.
  5. Bak de champignons 4-5 minuten in het bakvet. Schenk de wijn in de pan en laat de jus 1-2 minuten bruisen. Breng op smaak met de dille, zout en peper.

  6. Leg de pangasiusfilets op 4 borden en schep er de champignons met de jus over. Serveer met de aardappelen.

Misschien vind je dit ook wel lekker!