Gebakken visfilet met Italiaanse kruiden, groene asperges en pasta

Gebakken visfilet met Italiaanse kruiden, groene asperges en pasta

Snel klaar Erg makkelijk Duur

Gebakken visfilet met Italiaanse kruiden, groene asperges en pasta

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 ei (losgeklopt)
    • 6 el Italiaanse kruiden (fijngehakt)
    • 250 g groene asperges
    • 400 g Bertolli tagliatelle
    • 4 stukjes visfilets (stevige visfilet, bijvoorbeeld tilapia of roodbaars)
    • peper en zout
    • 2 el Bertolli Pesto Rosso
    • 10 el
    • 4 el Bertolli voor koken, bakken en roerbakken
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Bestrooi de visfilets aan beide kanten met wat peper en zout en bestrijk ze met een dun laagje pesto. Meng de helft van de kruiden met het paneermeel. 

  3. Haal de filets eerst door het losgeklopte ei en vervolgens door het kruidenpaneermeel. Zorg dat de filets rondom goed bedekt zijn met een laagje paneer. 

  4. Snijd van de asperges het stugge onderste stukje (ca. 2 cm) af en snijd ze vervolgens in schuine stukjes.

  5. Giet de tagliatelle af en laat goed uitlekken. Verhit ondertussen 2 eetlepels vloeibare margarine in een koekenpan en bak de vis op een matig hoog vuur aan beide kanten in ca. 10 minuten gaar en goudbruin. 

  6. Verhit 2 eetlepels vloeibare margarine in een hapjespan en bak hierin de stukjes asperge in ca. 5 minuten gaar. Voeg naar smaak wat peper toe.

  7. Meng de tagliatelle met de rest van de kruiden, wat zout en (versgemalen) zwarte peper. Verdeel de tagliatelle in nestjes over 4 grote warme borden, leg de visfilets ernaast en schep de gebakken asperges erbij.