Gebakken zalm op een bedje van spinazie, ei en dillesaus

Gebakken zalm op een bedje van spinazie, ei en dillesaus

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Gebakken zalm op een bedje van spinazie, ei en dillesaus

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten

    • 2 zalmfilets (300 g)
    • 2 eieren
    • peper en zout
    • 1 citroen
    • 150 ml kwark
    • 300 g verse spinazie
    • 2 sjalotjes
    • 3 el olijfolie
    • 3 el (fijngehakt)
    • 2 el Conimex sojasaus
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Zet een klein pannetje met water op het fornuis.

  2. Meng de olijfolie, fijn gesneden dille met een snufje zout en peper door de kwark. Pers de sap uit van de halve citroen en voeg het bij de dillesaus.

  3. Doe 2 eieren in het kokende water en haal het na 7 minuten eruit. Laat de eieren schrikken onder koud water.

  4. Laat de zalm eerst op kamertemperatuur komen. Op deze manier zal de zalm gelijkmatig garen. Verwarm de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de zalmfilet toe met de huid naar beneden.

  5. Breng op smaak met zout en peper en eventueel met citroensap (overgebleven helft van de citroen). De baktijd is afhankelijk van de dikte van de filet (een dunne moot zalm bak je zo'n 5 minuten, dikke zalm 10 minuten). Bak eerst met de huid naar beneden, bruin daarna de zijkanten en bak tenslotte slechts twee minuten de bovenkant.

  6. Snijd in de tussentijd snijd de sjalotjes fijn. Verhit een pan en fruit de fijngesneden sjalotjes op zacht vuur voor 2-3 minuten. Daarna bak je de spinazie kort mee met 2 eetlepels sojasaus totdat de spinazie iets gaat slinken.

  7. Pel het ei en snijd het in dunne plakjes. Pak een bord en maak eerst een bedje van spinazie en leg dan de gebakken zalmfilet met de plakjes gekookte ei en de frisse dillesaus er overheen.

Misschien vind je dit ook wel lekker!