Gebakken zalmfilet met bieten en krielaardappels

Gebakken zalmfilet met bieten en krielaardappels

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Gebakken zalmfilet met bieten en krielaardappels

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten

    • 600 g krielaardappelen in schil
    • 400 g gekookte bieten
    • gemalen komijn (naar smaak)
    • peper
    • 3 sjalotjes
    • 1 augurk
    • 2 el fijngeknipte bieslook, fijngeknipt (+ extra om te garneren)
    • 30 g magere kwark (of 0% vet kwark)
    • 2 tl grove mosterd
    • 250 g zalmfilets
    • 0.5 el volkorenmeel
    • 2 el Becel Original (vloeibaar) (20 g)
    • 0.5 tl paprikapoeder
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Boen de krieltjes schoon onder stromend water. Kook de krielaardappeltjes in water in ca. 15 minuten gaar.

  2. Ontvel de bieten en snijd ze in kleine blokjes. Pel en snijd de sjalotten in ragdunne partjes, schep de azijn erdoor en laat ze 15 minuten staan. Schep tussentijds 1 keer om. 

  3. Hak de augurk fijn. Schep de augurk met de fijngeknipte bieslook, de peterselie, de kwark, de mosterd en peper naar smaak door elkaar.

  4. Strooi het meel in een diep bord en roer er peper naar smaak en de paprikapoeder door. Wentel de zalmfilet door het meelmengsel.

  5. Verhit de vloeibare margarine in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de zalmfilets ca. 4 minuten per kant. 

  6. Schep de warme gekookte aardappeltjes met de sjalot en de bieten door elkaar en breng op smaak met peper en een beetje gemalen komijn. 

  7. Serveer de bieten en aardappeltjes met de gebakken zalm en het sausje. Garneer met bieslook.

  8. Tip: vervang de bieten eens door in plakjes gesneden komkommer, en de zalm door scholfilet.

Bron: Becel

Misschien vind je dit ook wel lekker!