Gebraden rosbief met gekaramelliseerde worteltjes

Gebraden rosbief met gekaramelliseerde worteltjes

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Duur

Gebraden rosbief met gekaramelliseerde worteltjes

Ingrediënten voor 8 personen
  • Ingrediënten

    • 1.5 kg
    • 100 g margarine
    • 2 kg aardappels
    • 2 bosjes jonge wortels
    • 4 eieren (gesplitst)
    • bloem
    • 100 g
    • 200 g
    • 100 ml
    • 100 ml
    • 200 ml
    • 8 el olijfolie
    • peper
    • zout
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappelen gaar. Pureer ze met de eidooiers, peper, zout en nootmuskaat. Laat afkoelen.

  2. Klop de eiwitten los. Meng het paneermeel en het amandelpoeder.

  3. Vorm kroketjes van de puree en rol ze achtereenvolgend door bloem, eiwit en paneermeel. Laat ze een nacht rusten in de koelkast.

  4. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  5. Bak het vlees aan in 50 g margarine en 2 eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet het vlees 70 minuten in de oven. Verlaag de temperatuur na 20 minuten naar 180 °C. Haal het gebraad uit de oven, verpak het in aluminiumfolie en laat het 20 minuten rusten.

  6. Bestrijk de wortels met olijfolie en leg ze in een schaal. Zet 20 minuten in de oven, op 180°C. Blus met de marsala en kruid met peper en zout.

  7. Maak de braadslede los van de bodem met de wijn en de fond. Klop er wat koude margarine door. Serveer het vlees met de saus, de worteltjes en kroketten.

Misschien vind je dit ook wel lekker!