Gebraden kip met sjalotjes en paddenstoelen

Gebraden kip met sjalotjes en paddenstoelen

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Gebraden kip met sjalotjes en paddenstoelen

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 150 g cantharellen (in stukjes)
    • 2 el olijfolie
    • 30 g margarine
    • snufje zout
    • snufje peper
    • 6 kippenbouten (in stukken)
    • 20 sjalotten (gepeld)
    • 1 knolselderij (in stukjes)
    • 2 winterwortelen (in stukjes)
    • 5 takjes
    • 2 dl
    • 1 citroen (in partjes)
    • 2 el (of dille, grof gesneden)
    • 4 el (fijngesneden)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verhit de margarine in een pan en bak hierin de stukken kip rondom bruin. Kruid met zout en peper.

  2. Neem de kip uit de pan en bak de sjalotjes, de knolselderij, de wortel en de tijm ca. 8 minuten in het achtergebleven braadvet.

  3. Voeg de bouillon en de citroen toe, leg de kip terug in de pan en braad het vlees ca. 20-30 minuten op laag vuur.

  4. Voeg 10 minuten voor het einde van de braadtijd de cantharellen toe.

  5. Breng het gerecht op smaak met dragon, peterselie, zout en peper.

Misschien vind je dit ook wel lekker!