Gebraden varkensrollade

Gebraden varkensrollade

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Gebraden varkensrollade

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 stuk doorregen varkensrollade
    • 2 el grove mosterd
    • 10 el Blue Band Vloeibaar
    • 1 ui
    • 75 g rozijnen
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Wrijf de varkensrollade in met 1 eetlepel mosterd en laat de rollade ca. 30 minuten liggen om op kamertemperatuur te komen.
  2. Verhit 7 eetlepels Blue Band Vloeibaar in een braadpan en wacht tot het schuim is weggetrokken. Leg de rollade erin en bak hem in ca. 5 minuten rondom lichtbruin. Voeg de rest van de vloeibare margarine toe en zet het deksel schuin op de pan. Braad de rollade op matig hoog vuur ca. 45 minuten. Keer de rollade regelmatig en schep er wat braadvet over.
  3. Pel en snipper de ui. Schep de ui en rozijnen door het braadvet en braad de rollade in nog ca. 15 minuten zachtjes gaar. De rollade is gaar als een vleesthermometer ca. 70 °C aanwijst of als u in de rollade prikt en er helder vocht uit komt. Leg de rollade op een snijplank en laat hem ca. 10 minuten rusten. Houd de rollade warm in een oven van ca. 100 °C of onder een stuk aluminiumfolie.
  4. Roer intussen nog een eetlepel mosterd en 2 deciliter water door het braadvet. Breng dit al roerende aan de kook en schraap de aanbaksels los. Kook het geheel ca. 5 minuten in tot een mooie jus. Doe de jus over in een juskom. Snijd de rollade in dunne plakken en leg ze dakpansgewijs op een warme schaal.

Misschien vind je dit ook wel lekker!