Gefrituurde venkel

Gefrituurde venkel

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Gefrituurde venkel

Ingrediënten voor 4 personen
    • 8 el
    • 200 ml (ijskoud)
    • 2 el
    • 2 el (gedroogde)
    • 2 el
    • 50 ml
    • 2 el
    • 2 venkelknollen
    • 2 eieren
Minder dan 30 minuten

  1. Maak de venkelknollen schoon: snijd de harde kern er onderaan uit, verwijder de bovenste stelen, en eventueel de ’rokken’ met bruine vlekken. Snijd de venkel in de lengte in repen.

  2. Maak een beslag. Roer de eieren los met de bloem en het bruiswater. Klop niet te stevig op, het mag best nog wat korrelig zijn. Doe de gedroogde kruiden erbij.

  3. Haal de stukken venkel door het beslag.
  4. Bak de venkelknollen goudbruin in frituurolie (180°C). Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  5. Vermeng de sojasaus met de mirin. Serveer als dipsaus bij de venkelbeignets.

Misschien vind je dit ook wel lekker!