Gegratineerde courgette met boerenkaas

Gegratineerde courgette met boerenkaas

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Gegratineerde courgette met boerenkaas

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 teen knoflook (geperst)
    • 2 el olijfolie extra vierge
    • 100 g geraspte belegen boerenkaas
    • 700 g krieltjes (koelvers)
    • 2 tl gedroogde Provençaalse kruiden
    • 200 g crème fraîche
    • zeezout
    • 2 courgettes
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
  2. Snijd de steelaanzet van de courgettes en halveer ze in de lengte. Leg ze met het snijvlak naar boven in een ovenschaal.

  3. Meng de crème fraîche met de knoflook, de kaas en de kruiden. Schep het mengsel op de courgettes. Bak de courgettes in de voorverwarmde oven in 25 minuten goudbruin en gaar.

  4. Kook intussen de krieltjes in een bodem water met zout in 10 minuten gaar. Giet ze af en schep ze om met de olijfolie en zeezout naar smaak.

  5. Leg op elk bord een halve courgette en schep er de krieltjes bij.