Gegratineerde karbonade met oude kaas

Gegratineerde karbonade met oude kaas

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Gegratineerde karbonade met oude kaas

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 ribkarbonades
    • 600 g sperziebonen (schoongemaakt)
    • 125 ml crème fraîche
    • 150 ml
    • 75 g geraspte oude kaas
    • 2 el olijfolie
    • 1 kg kruimige aardappelen (geschild en in stukken)
    • 2 tl
    • 1 bakplaat
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.

  2. Kook de sperziebonen in 6 minuten beetgaar.

  3. Verhit de olie in een koekenpan. Bestrooi de karbonades met zout en peper en bak het vlees in 8 minuten bruin en net gaar.

  4. Verwarm intussen de ovengrill voor. Meng de crème fraîche, de mosterd en de kaas. Leg de karbonades op de bakplaat. Schep er het room-kaasmengsel op. Gratineer de karbonades in 8-10 minuten onder de hete ovengrill.

  5. Giet de aardappelen af. Zet de pan op laag vuur, schenk de melk in de pan en stamp tot een fijne puree. Breng op smaak met zout en peper.

  6. Verdeel de karbonades en sperziebonen over 4 borden. Serveer met de aardappelpuree.