Gegratineerde langoustines

Gegratineerde langoustines

Mag even duren Iets moeilijker Iets duurder

Gegratineerde langoustines

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 12 langoustines (grote)
    • 200 ml
    • 2 el
    • 1 ui
    • 1 bosje verse basilicum
    • 1 bosje peterselie
    • 30 g
    • olijfolie
    • 150 ml
    • zout
    • cayennepeper
    • 1 tl peperkorrel
    • kruidentuiltje (peterselie, tijm en laurier)
    • 30 g margarine (+ wat extra)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Pel de ui en hak grof. Fruit de ui samen met de peterselie in wat olijfolie en blus af met de wijn en 1,5 l water. Voeg het kruidentuiltje, het zout, de cayennepeper en de peperbolletjes toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook.

  2. Voeg er de langoustines aan toe, zet het vuur zachter en laat ze 8 minuten garen. Laat afkoelen in de bouillon. Haal de langoustines eruit en houd 200 ml bouillon apart.

  3. Verwarm de ovengrill.

  4. Smelt de margarine en roer er de bloem door. Blus af met de bouillon en de cognac en roer tot de saus mooi indikt. Doe de room erbij en kruid met zout en cayennepeper. 

  5. Vet een vuurvaste schaal in met margarine. Snijd de langoustines in de lengte door en leg ze in de ovenschaal. Lepel de saus erover en gratineer enkele minuten onder de grill tot ze mooi kleuren.

  6. Leg de langoustines op een bord en werk af met wat basilicum.