Gegratineerde spinazierijst met ei

Gegratineerde spinazierijst met ei

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Gegratineerde spinazierijst met ei

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 uien (gesnipperd)
    • 1 ovenschaal (inhoud 1,5 liter) (ingevet)
    • 6 eieren
    • 2 zakken spinazieblaadjes (à 300 g, diepvries)
    • 2 el gebakken uitjes
    • 150 g geraspte belegen kaas
    • 2 el olijfolie
    • 300 g witte rijst
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

  2. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

  3. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de ui. Bak de spinazie 5 minuten mee; laat het vocht verdampen. Giet de rijst af.

  4. Meng de rijst met 100 g kaas en zout en peper naar smaak door de spinazie. Schep de rijst in de ovenschaal. Bestrooi met de resterende 50 g kaas en de uitjes.

  5. Bak de spinazierijst in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten goudbruin.

  6. Kook intussen de eieren in 8 minuten hard. Serveer de spinazierijst met het ei.

Misschien vind je dit ook wel lekker!