Gegratineerde uiensoep met stokbrood

Gegratineerde uiensoep met stokbrood

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Gegratineerde uiensoep met stokbrood

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 liter groentebouillon (van tablet)
    • 500 g uien (in ringen)
    • 1 stokbrood (in sneetjes)
    • 75 ml
    • 2 tl
    • 2 el olijfolie
    • 2 tl
    • 4 ovenvaste soepkommen
    • 100 g (belegen of Gruyère)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verhit in een (soep)pan de olijfolie. Bak de uiringen goudgeel. Bestrooi met de kerriepoeder en bak nog 1 minuut. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de soep 20 minuten op laag vuur.

  2. Rooster intussen 4-8 sneetjes stokbrood krokant en verwarm de ovengrill voor.
  3. Breng de soep op smaak met de wijn, de tijm en zout en peper en verdeel over 4 ovenvaste kommen.

  4. Leg 1 of 2 stukken stokbrood in elke kom en bestrooi het brood met de kaas. Zet de uiensoep onder de hete ovengrill en laat de kaas in ca. 5 minuten smelten en licht kleuren. Serveer met de rest van het stokbrood.

Misschien vind je dit ook wel lekker!